Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden was nog nooit zo eenvoudig!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied houtworm bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele houtwormbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
facebook-reviews

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

Neem contact op met onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

Wij zullen snel bij u langskomen.

pests-icon

#3

Onze bestrijder bestrijdt al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

Wij geven u gratis advies over ongediertepreventie.

Houtworm bestrijden Eindhoven

Houtworm verwijderen is nooit te vroeg. Houtwormaantastingen kunnen zich snel verspreiden en worden moeilijk op te sporen. Houtwormen kunnen meterslange gaten in hout maken.

Consistente druk verzwakt het hout, waardoor problemen ontstaan. We weten allemaal dat het niet altijd verstandig is om zelf de strijd aan de te gaan tegen ongedierte. Het beste is om getrainde specialisten in te huren om houtworm of boktor effectief te bestrijden.

 • Expert op het gebied houtworm bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen

Houtworm bestrijden Eindhoven? Onze deskundige ongediertebestrijders beschikken over alle kennis en vaardigheden om ervoor te zorgen dat het probleem bij de oorsprong wordt aangepakt!

houtworm-bestrijden
houtworm

Houtwormen bestrijden in huis

Houtwormen doen zich het meest tegoed aan vurenhout, grenen of eiken hout. De boktor kan zowel kernhout als sparrenhout aantasten.

Houtwormen en boktorren komen in de meeste woningen voor. Meubels bijvoorbeeld zijn vaak (deels) van hout gemaakt, daarom is het typisch om daar houtwormen te bestrijden. Ook stoelen, krukken en banken zijn enkele voorbeelden.

 • Professionele houtwormbestrijders
 • Snel op locatie
 • Spoeddienst 24/7

Een meubelstuk wordt naast de bestrijding vaak ook volledig gedesinfecteerd. Ook kasten kunnen door houtwormen worden aangetast. Dit zijn meestal oude kasten die op een droge plaats, zoals de schuur of de zolder, zijn opgeslagen.

Afkomen van houtworm

Houtworm verwijderen is geen fluitje van een cent. Het is essentieel dat u ze volledig laat bestrijden, want het zijn kleine beestjes die veel schade kunnen aanrichten. Niet alleen de volwassen houtwormen moeten worden aangepakt, maar ook de larven en eitjes, die vaak onopgemerkt blijven. Als u probeert de houtworm te bestrijden zonder alle levensstadia te verwijderen, bestaat de kans dat ze in volle hevigheid terugkomen. Hoewel er veel pesticiden zijn die effectief kunnen zijn bij het doden van houtworm, is het essentieel dat ze worden gebruikt op een manier die veilig is voor mens en milieu. Volg altijd de gebruiksaanwijzing bij het gebruik van pesticiden.

Houtwormbestrijding met gif

Een houtworm plaag kunt u zelf bestrijden in uw huis. Houtworm gif, vaak aangeduid als de “houtwormdood”, is een aanpak om dat te doen. Het is online of in een dierenwinkel verkrijgbaar, maar het is nog steeds gevaarlijk en het risico niet waard. Als u er al ervaring mee heeft, kunt u het proberen; neem echter geen risico door gif te gebruiken. We raden u altijd aan om een professionele houtwormbestrijder in te huren.

Houtworm met petroleum bestrijden

Houtworm bestrijden met petroleum wordt door sommigen als een goede optie beschouwd. Hiervoor smeert u petroleum op het hout waar de houtwormen zich nestelen. Het voordeel hiervan is dat de houtwormen sterven als gevolg van de toepassing van petroleum. Hoewel alleen de nakomelingen van de houtworm die in contact komen met de petroleum laag zullen sterven, zullen andere eieren, larven en volwassen houtwormen die zich op andere lagen van het hout bevinden overleven en zullen zich gewoon verder ontwikkelen. Daarom is het gebruik van petroleum ter bestrijding van houtworm niet altijd volledig succesvol.

Houtworm bestrijden met temperatuur

Houtwormen zijn uiterst gevoelig voor warmte. Daarom kan hout dat is aangetast door houtwormen worden verwarmd tot 60 graden Celsius of meer gedurende 15 minuten tot een half uur met bijvoorbeeld een magnetron. Deze behandeling zal vrijwel zeker de eieren en larven vernietigen. Zowel volwassen dieren als jongen kunnen op deze manier worden bestreden. Door houtworm aangetast hout kan ook worden ingevroren of in de koelkast worden bewaard. Laat het hout ten minste een week bevroren liggen voordat u het uit de vriezer of koelkast haalt. Echter hebben hoge en lage temperaturen beide een negatieve invloed op de grootte van het hout, omdat het bij elke ontdooiing verandert. Ook passen grote houtblokken niet in uw magnetron of vriezer. Kies altijd voor professionele hulp voor veiligste en meest efficiënte oplossing voor houtworm bestrijden Eindhoven!

 

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijke aanpak

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.

free-home-ispection-icon

Duurzame bestrijding

Door de hoogewaardige materialen die wij gebruiken, zult u op de lange termijn minder geld kwijt zijn aan behandelingen.

deskundig-advies

Avies van een specialist

Wij kunnen u helpen de meest doeltreffende strategieën en bestrijdingsmiddelen voor ongediertebestrijding te kiezen.

echo-friendly-icon

Preventief

Beter voorkomen dan genezen. Wij zijn specialisten in het snel identificeren en  effectief voorkomen van ongedierte.

Ongediertebestrijding in Eindhoven

Bij ons bedrijf zijn we gespecialiseerd in het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen en milieuvriendelijke chemicaliën om u te helpen uw eigendom goed te onderhouden zonder risico's. Heeft u advies nodig of wilt u dat wij met u samenwerken, neem dan gerust contact met ons op!
Ongediertebestrijding Eindhoven helpt u graag met het bestrijden van ongedierte in uw woning of bedrijfsruimte.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen jullie komen voor houtwormbestrijding?

Wij zijn snel ter plaatse om te helpen bij elk probleem. Houtworm bestrijding is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar via onze nooddienst!

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van houtworm?

Het is moeilijk om een schatting te geven zonder eerst het houtworm probleem te hebben gezien. De houtwormverdelger zal het huis moeten bezoeken en zich een beeld moeten vormen van het probleem alvorens een schatting te geven. Meer informatie over deze prijsstelling vindt u op onze tarievenpagina.

Hoe weet ik of het houtworm is?

Als u niet zeker weet of er houtwormen aanwezig zijn, maak dan een foto van de mogelijke aantasting en stuur deze per e-mail naar ons. Een van onze specialisten zal na bestudering van de foto uw probleem kunnen identificeren.

Hoe gaat Ongediertebestrijder Eindhoven te werk?

Bij ons is houtwormverdelging geen lachertje. Wij onderzoeken op professionele wijze het soort houtwormen, de locatie en hoe lang ze er al zitten voordat we tot een methode komen om ze weg te krijgen. Met speciale apparatuur richten we ons op de bron van het probleem, zodat u een effectieve oplossing krijgt.

Geven jullie ook garantie op houtwormbestrijding?

Ons proces heeft altijd een specifiek doel en we pakken de situatie nauwkeurig aan. Dit verkleint de kans dat een houtworm plaag terugkeert. Omdat het proces complex is, kunnen we echter geen 100 procent garantie bieden. Om er zeker van te zijn dat ze echt weg zijn, adviseren wij om na uw houtwormbehandeling een preventie-inspectie te laten uitvoeren.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de werkzaamheden?

De eerste stap bij het uitroeien van houtworm is uitzoeken wat voor soort aantasting uw huis heeft. Het is mogelijk dat de houtworm al schade aan uw meubels heeft veroorzaakt. In de meeste situaties wordt dit niet gedekt door uw verzekering. Als onze houtwormbehandeling schade aan uw eigendommen zal veroorzaken, zullen wij u hier vooraf van op de hoogte stellen. Als er schade aan uw woning ontstaat als gevolg van onhandigheid, dekken wij normaalgesproken de schade. Dit komt echter zelden voor, dus maakt u zich geen zorgen!

Hoe lang duurt de houtwormbestrijding?

Als u ons heeft ingeschakeld voor de behandeling van houtworm, zullen wij onvermoeibaar te werk gaan om de plaag in zijn geheel uit te roeien. U kunt erop rekenen dat wij u op de hoogte houden van de tijd die nodig is voor de behandeling.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

5/5 - (60 stemmen)
Call Now Button